Bila genom Europa

Bildelar volvo

Vill du ta med dig familjen på livets äventyr i sommar? Då borde ni ta er Volvo och bege er ut på vägarna i Europa. Att bila från land till land är ett äventyr utan dess lika för många barn. För föräldrarna (eller om ni inte har barn, du och din partner eller din vän) är det också en minst sagt rolig och spännande resa som kan se ut på så många olika sätt. Tänk på att det kanske inte är lika enkelt att hitta begagnade bildelar till din Volvo i alla länder i Europa, så se till att bilen är hel innan du ger dig ut på vägarna. Här kommer några fler tips för en lyckad semester med bilen i Europa!

Ta den tid ni behöver, stressa inte genom flera länder bara för att ni har ett mål någonstans längre bort. Det finns mängder med saker att se och göra i Tyskland, som tyvärr brukar bli ett passage-land. När vi är inne på just Tyskland så finns ju här den välkända Autobahn. När du kör på Autobahn så får du inte köra långsamt eller slarva med blinkersena. På delar av Autobahn är det nämligen lagligt att köra i valfri fart. Det kommer alltså att komma bilar i 250 km/h. Därför ska du inte under några som helst omständigheter köra långsamt i vänsterfilen eller svänga ut utan att blinka från högerfilen till vänsterfilen. Det är farligt! Tänk också på att inte åka vilken dag som helst. Vissa dagar är trafiken helt otroligt långsam, medan andra dagar är det helt tvärtom.

Sist men inte minst så skulle jag rekommendera starkt att du investerar i en ordentlig GPS inför er Europa-resa. Med en GPS blir allting så mycket enklare. Kartor i all ära, men det är inte direkt lika snabba och effektiva som en GPS. Låt nu er Volvo vara er bästa vän under dessa veckor. Har du haft problem med den på senare tid kanske du ska se över den extra noga innan ni ger er av. Investera i lite begagnade bildelar så du kan byta ut de delar som krånglat. Låt sen Volvon leda er från land till land! Läs mer om bildelar till volvo här.