Bytte avgassystem på Saaben

Har haft lite strul med min gamla SAAB 9-3 från 2004 och den är inte riktigt värd att lägga så mycket pengar på. Så jag funderade på om jag kunde laga den själv och efter att ha tittat lite på youtube på hur man byter avgassystem så tänkte jag att det inte borde vara så svårt att fixa. Så jag började leta efter begagnade bildelar online och fann då Eklunds som ligger i Skövde och det är ju inte så långt för mig att köra från Uddevalla. De har en bilskrot som man själv kan plocka delar från gamla bilar och jag åkte din i lördags och hittade ett avgassystem som var i relativt gott skick (bättre än det som satt på min egen bil i vart fall). Det blev söndag på garageuppfarten med en del huvudkli men tillslut så kände jag mig nöjd nog med resultat. Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv att jag löste det, detta innebär att jag kan köra med Saaben ett tag till innan jag själv tar den till bilskroten och jag sparade en del pengar på köpet. Sen var det ju faktiskt förbaskat roligt också att hålla på och mecka lite.

 

begagnad bildel

Så här såg det ut, det begagnade avgassystemet.

I övrigt har det varit en väldigt lugn helg. Dottern sov hos sin kompis och min son var på handbollsläger så jag och frugan har haft egentid. Vi tittade på På Spåret och melodifestivalen, det sistnämnda känns som ett uttjatat fiasko. Eller är det bara jag som tycker det?